3 vooroordelen over Resultaatgericht samenwerken

Met RGS ben ik als opdrachtgever duurder uit

RGS is een aanpak die door de jaren heeft bewezen aantoonbaar voordeliger te zijn dan traditioneel aanbesteden: berekend over de exploitatieduur bespaart u tot 20% op directe kosten en tot 50% op indirecte (interne) kosten. De Total Costs of Ownership (TCO) zijn bij RGS aantoonbaar lager dan bij traditioneel aanbesteden.

Met RGS zit ik voor jaren vast aan het onderhoudsbedrijf

Hoewel bij RGS het onderhoudsscenario een doorkijk geeft over langjarige perioden van bijvoorbeeld 25 of 40 jaar, geeft u slechts opdracht voor één onderhoudsingreep. Dit betekent, inclusief garantieperiode, een periode van bijvoorbeeld 7 jaar. Voor elke ingreep is een nieuwe opdracht nodig. Dat zijn dus steeds momenten waarop partijen de samenwerking kunnen beëindigen of het onderhoudsscenario kunnen aanpassen.

Met RGS geef ik de regie op het onderhoud uit handen

Bij RGS bepaalt u als opdrachtgever de kwaliteitsuitgangspunten en de randvoorwaarden waaraan het onderhoudsscenario dient te voldoen. Op basis daarvan ontwikkelt het VGO-bedrijf het slimste onderhoudsscenario. U bepaalt of het ontwikkelde onderhoudsscenario daadwerkelijk wordt uitgevoerd of dat aanpassing wenselijk is. De regie ligt dus juist volledig bij u! In overleg draagt u bepaalde taken over aan het VGO-bedrijf. Doorgaans zult u zich minder bemoeien met het uitvoeringsproces en de inhoudelijke details van de techniek.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Stel gerust uw vraag per e-mail.
info@vgokeur.nlWilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.

aanmeldenDeel uw kennis.

Volg ons op LinkedIn.
Linkedin