VGO-keur

Ontdek de zekerheden

Als vastgoedeigenaar, -beheerder of -exploitant wilt u uw toekomstige onderhoudskosten vooraf inzichtelijk, voorspelbaar en beheersbaar in kaart hebben. Dat kan door resultaatgericht vastgoedonderhoud, waarbij bepaalde taken en verantwoordelijkheden worden verlegd naar het onderhoudsbedrijf. Het VGO-keurmerk garandeert dat onderhoudsbedrijven Resultaatgericht samenwerken in alle facetten beheersen.

Het VGO-keurmerk is een hulpmiddel voor opdrachtgevers om goede bedrijven te selecteren zowel voor (planmatig) vastgoedonderhoud als voor investeringsopgaven zoals renovaties en verduurzamingsprojecten aan gebouwen en woningen. Het keur is multidisciplinair en sluit aan op de behoefte van opdrachtgevers om het gehele onderhoud geïntegreerd aan te besteden. Het VGO-keur is gebaseerd op de ‘Leidraad Resultaatgericht Samenwerken’.

Het keurmerk kent vier disciplines: twee voor de buitenschil en twee voor de binnenzijde van vastgoed. De disciplines geven duidelijkheid welke werkgebieden VGO-bedrijven beheersen.

Het VGO-keur is het enige onafhankelijke keurmerk dat u als opdrachtgever zekerheid biedt dat het VGO-bedrijf onderhouds- en investeringsprojecten resultaatgericht uit kan voeren, waarbij processen, kennis en uitvoeringskwaliteit worden beheerst én het bedrijf financiëel stabiel is. Vind hier een VGO-bedrijf.

 

Wat is VGO-keur niet?

Het VGO-keur is geen productcertificering. Het VGO-keur beoordeelt het bedrijfsproces van bedrijven. VGO-keur kijkt daarbij met name naar het organisatievermogen, de aanwezige kennis, de klanttevredenheid, de kwaliteitsbeheersing tijdens de projectuitvoering en de financiële robuustheid van het bedrijf. Net zoals andere certificeringen als ISO9001, ISO14001 of VCA, kent het VGO-keur geen klachtenprocedure of geschillenregeling voor klanten of opdrachtgevers van VGO-bedrijven.

VGO-keur is het enige door stichting RGS erkende keurmerk waarmee bedrijven aan kunnen tonen dat zij volgens de RGS-methodiek kunnen werken

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Stel gerust uw vraag per e-mail.
info@vgokeur.nlWilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.

aanmeldenDeel uw kennis.

Volg ons op LinkedIn.
Linkedin