Onderzoek meerwaarde RGS

RGS is niet meer weg te denken bij beheer en onderhoud van vastgoed. Veel partijen hebben er inmiddels jarenlang ervaring mee. Waarom werken zij resultaatgericht samen? Welke voordelen ervaren zij van RGS? En wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Onderzoek in opdracht van VGO-Keur

In 2022 heeft Brink in opdracht van Stichting RGS en Stichting VGO een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de meerwaarde van resultaatgericht samenwerken (RGS). Het beeld dat uit dit onderzoek naar voren komt is positief. Op een flink aantal aspecten ervaren zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers duidelijk meerwaarde van het werken met RGS. Deze hebben te maken met voorspelbaarheid, in-control zijn, continuïteit en werken aan de lange termijn. Opdrachtgevers ervaren meer budgetzekerheid en verbetering van de kwaliteit van woningen. Opdrachtnemers ervaren dat zij aantrekkelijker werkgevers zijn geworden. Effecten op langere termijn zijn hogere bewonerstevredenheid, kostenbesparing en faalkostenreductie. RGS zorgt voor leuker werk, kennisontwikkeling en professionalisering.

Er zijn ook aandachtspunten uit het onderzoek gekomen: het voortraject kan intensief zijn en RGS vergt sociale en communicatieve vaardigheden. RGS is ook samen leren: een samenwerking moet groeien en vraagt om een open houding en een vertrouwensband. Het complete onderzoek is te downloaden via RGSnl.nl.

We hebben de belangrijkste resultaten in een infographic verwerkt.

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Stel gerust uw vraag per e-mail.
info@vgokeur.nlWilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.

aanmeldenDeel uw kennis.

Volg ons op LinkedIn.
Linkedin