Resultaatgericht vastgoedonderhoud

Meer grip op kosten

Grip op directe én indirecte kosten, het proces en klanttevredenheid. Dit zijn slechts enkele van de talloze voordelen die Resultaatgericht samenwerken (RGS) u als vastgoedbeheerder biedt ten opzichte van traditioneel aanbesteden. Daarom kiezen steeds meer woningcorporaties en vastgoedbeheerders voor RGS: dé standaard bij onderhouden, renoveren en verbeteren van bestaand vastgoed. 

Bedrijven met het VGO-keur kunnen onderhouds- en investeringsopgaven van opdrachtgevers op resultaatgerichte wijze uitvoeren. Bovendien zijn ze financieel gezond en worden ze gewaardeerd door opdrachtgevers en medewerkers. Opdrachtgevers die resultaatgericht willen samenwerken kunnen VGO-keur opnemen in het inkoopbeleid of gebruiken bij selecties van geschikte RGS-partners.

Hoe werkt het? 

  1. Als opdrachtgever bepaalt u het gewenste kwaliteitsniveau en de randvoorwaarden.
  2. U selecteert een onderhouds- of renovatiebedrijf met het VGO-keur.
  3. Het VGO-onderhoudsbedrijf stelt op basis hiervan en in overleg met u een scenario op.
  4. De samenwerking wordt vastgelegd in een prestatie-overeenkomst: de aannemingsovereenkomst RGS.

Regulier aanbesteden of RGS?

Bij regulier aanbesteden maakt u als opdrachtgever een bestek en zoekt daarna veelal naar een opdrachtnemer die het werk tegen de laagste prijs uitvoert. Bij resultaatgericht samenwerken denkt het onderhoudsbedrijf vooraf mee over de slimste onderhoudsaanpak op basis van uw doelstellingen als opdrachtgever en de economische levensduur van het vastgoed. Met alle voordelen van dien.

In 2050 uw bezit CO2 neutraal

RGS is ook de manier om uw duurzaamheidsopgave in te vullen. Met de RGS CO2 monitor, ontwikkelt door onder andere Aedes, stippelt u uw route uit naar 2050. Gefaseerd, in behapbare onderdelen, waarbij op natuurlijke onderhoudsmomenten de juiste dingen worden gedaan. Aansluitend op uw vastgoedbeleid en financiële kaders. Rekening houdend met lopende onderhoudsschema’s. Met minimale overlast en kostenneutraal voor uw bewoners. En gegarandeerd door het uitvoerende VGO-bedrijf. Zo zorgen RGS en VGO-keur voor beschikbaarheid van betaalbare woningen met de juiste kwaliteit.

 

Bekijk de RGS Leidraad 

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Stel gerust uw vraag per e-mail.
info@vgokeur.nlWilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.

aanmeldenDeel uw kennis.

Volg ons op LinkedIn.
Linkedin

Slide One